Cine suntem?

Despre LOGO-ul Accademiei Templare - Templare Academy

 

 

Crinul (cunoscut și sub numele său francez fleur-de-lys, transcris și ca fleur-de-lis) este un simbol heraldic al regalității. A fost folosit ca ornament sau simbol pe stema și pecetea regilor francezi carolingieni și apoi de succesorii lor, împărații ottonieni și regii capetieni și, după unele ipoteze, reprezintă descendența lui Isus și a Mariei Magdalena: crinul (cu trei petale) este legat de Sfântul Graal și de urmașii pe care Hristos i-a avut cu Maria Magdalena.

 

Legenda ne povestește despre un crin adus regelui Clodoveo (unul dintre cei mai importanți regi ai francilor, cunoscut sub numele de Clovis în limba franceză) de un înger și convertirea aceluiași rege la creștinism, ca transformare a simbolurilor folosite înaintea crinului (trei broaște și sămânța de albine merovingiene).

 

Pentru a mulțumi familia Medici (corect: de’ Medici), regele francez Ludovic al IX-lea a acordat privilegiul de a folosi crinii capetieni în stema și blazonul lor. Și astfel crinul din Franța ajunge la Florența, la una dintre cele mai luminate curți ale Europei Renașterii.

 

De fapt, Academia Neoplatonică din Florența a fost o forță motrice a neoplatonismului renascentist. Fondată la Florența în 1462 de Marsilio Ficino, în numele lui Cosimo de Medici, în Vila Medici din Careggi, a fost un cenaclu de filozofi, scriitori și artiști și a însemnat redeschiderea străvechii academii ateniene a lui Platon.

 

Printre principalii exponenți ai Academiei Neoplatonice, pe lângă Marsilio Ficino însuși, s-au numărat Pico della Mirandola, Poliziano, Nicola Cusano, Leon Battista Alberti, Cristoforo Landino, precum și cei mai importanți exponenți ai familiei de Medici, precum Giuliano de Medici și Lorenzo Magnificul.

 

La această școală au participat și intelectuali bizantini după cucerirea Constantinopolului în 1453, înrolați ca profesori, a căror prezență a permis folosirea directă a textelor lui Platon, practic necunoscute în Evul Mediu, care au fost traduse în latină.

 

Interesul reînnoit pentru clasici, și pentru Platon în special, caracterizează școala neoplatonică și îi orientează interesul către pedagogie care își propune să formeze tinerii în deplinătatea ei prin dezvoltarea armonioasă a tuturor talentelor umane, atât fizice, cât și spirituale, făcând din fiecare individ o ființă unică precum o operă de artă.

 

Crinii violet sunt un simbol al spiritualității și rafinamentului. Ei sunt adesea folosiți în buchete pentru a reprezenta înțelepciunea, arta și cultura care caracterizează persoana căreia îi sunt dăruite.

 

Câmpul alb-negru se referă direct la templieri și Beauceantul lor sau la stema alb-negru care amintește de conceptul gnostic de dualism.

 

 

 

 

ACCADEMIA TEMPLARE - TEMPLAR ACADEMY

 

ACTIVITATEA ȘI ROLUL ACADEMIEI

Pe plan intern și internațional

 

ACCADEMIA TEMPLARE - TEMPLAR ACADEMY, înființată în anul 2011 la Roma, este organizată sub forma unei asociații de promovare, așa cum este definită de art. 36 și următoarele din Codul civil italian.

 Este o organizație non-profit care urmărește scopuri culturale, sociale și de cercetare etică și spirituală.

Promovează cultura templieră și sprijină dialogul interconfesional și ecumenic.

 

Accademia Templare - Templar Academy este o instituție de cultură de cercetare, de formare, de educație continuă, de dezvoltare personală și diseminare a culturii, de protecție a drepturilor omului, a copiilor, a femeilor și a celor mai puțin favorizați din punct de vedere social.

 

 

Academia, în special:

- favorizează răspândirea culturii, obiceiurilor și tradițiilor Cavalerilor Templieri medievali și moderni;

- favorizează studiul, difuzarea și cercetarea disciplinelor antice, a tradițiilor filosofice și speculative;

- promovează protecția locurilor sfinte ale creștinismului și ale marilor religii ale lumii.

 

Pentru atingerea acestor obiective, Academia:

• organizează conferințe, mese rotunde, cursuri și orice alt tip de inițiativă adecvată atingerii obiectivelor stabilite;

• promovează redescoperirea și cunoașterea vechilor tradiții templiere, în special în rândul tinerilor;

• se ocupă de publicarea materialelor, cărților, revistelor, emisiunilor de televiziune și a oricărei alte inițiative de comunicare în masă, inclusiv pe web;

• stabilește cursuri de pregătire academică, cursuri de specializare, masterate și orice alt tip de curs de formare care vizează valorificarea oricărui tip de activitate și cercetare legată de scopurile ACADEMIEI în sine;

• promovează cercetarea, studiile, inițiativele, activitățile științifice și culturale, sesiunile de formare, inclusiv prin cele mai adecvate forme de colaborare și schimb reciproc de experiență cu alte asociații și/sau instituții publice și private naționale și internaționale;

• promovează publicarea materialelor de cercetare, a documentației inedite și a manuscriselor vechi;

Și

• atrage fondurile necesare pentru dezvoltarea proiectelor și implementarea acestora.

 

Din 2015 până în prezent, ACCADEMIA TEMPLARE - TEMPLAR ACADEMY a desfășurat numeroase activități culturale în România și/sau împreună cu alte asociații din România, precum și activități pe plan internațional.

 

 

Accademia Templare – Templar Academy are în România două Secțiuni:


1) Secțiunea Transilvania în Mediaș - Sibiu sub coordonarea Directorului Cristi Blemovici

Și

2) Secțiunea Maria Magdalena - București sub coordonarea Directorului Daniela Nae

 

Accademia Templare -Templar Academy – a semnat acorduri de cooperare cu Biblioteci renumite din Romania, cu Asociația Culturală Rosslyn din Ancona, cu Asociația Ara Pacis din Roma, cu Academia Municipala Letras din Brazilia și cu Academia Templare din Argentina, ș.a.

 

Cine poate fi admis în Academie?

În Academie sunt primite persoane „libere și de bune moravuri”, distinse Doamne și Domni, care pot fi membri în orice alte Organizații, dar care doresc și pot să se implice și să construiască alături de toți membrii Academiei, alături de noi pe plan intern și internațional.

 

Construim permanent această Comunitate a Academiei pentru a putea să ne prezentăm și să ne manifestăm cu toate „fațetele și calitățile” pe care nu le putem dezvolta în viața profană sau în alte organizații.

 

Pentru ca o Academie ne recomanda și ne permite să dezvoltăm împreună pe toate planurile: ca oameni de cultură, educație, istorie, tradiții, filosofie, esoterism, artă, religii și nu în ultimul rând economic, pentru că esența „mișcării” este în această colaborare și creștere și economică.

 

Consider că ACCADEMIA ne poate deschide porțile pe care le dorim, poate crește tinere generații, le poate ghida concret pe tot parcursul educațional și cultural și poate fi un suport și o „Voce” .

 

© 2024 Accademia Templare - Templar Accademy. Toate drepturile rezervate. 

Harta Site-ului

Contact

Accademia Templare - Templar Academy

Secțiunea Maria Magdalena București

Telefon: +40 722.627.814

Secțiunea Transilvania Sibiu, Mediaș

Telefon: +40 785.229.481

Associazione Culturale
Viale Etiopia, 12 - 00199, Roma
Tel. 06/86329939; Cell. 346/850 22 30
Web:  www.accademiatemplare.it 

Web:  www.accademiatemplare.ro